вівторок, 19 квітня 2022 р.

Методи боротьби з інтернет-залежністю


У сучасному світі перенасичення інформацією вкрай необхідне вміння її фільтрувати, тому інтернет-детокс тільки піде вам на користь і допоможе насолоджуватися власним реальним життям.




  • Розвантажувальні дні. (Або хоча б години). Відкладіть телефон, не вмикайте комп’ютер, вимкніть повідомлення на смарт-годиннику. Здається, що це дуже важко і ви не зможете провести так цілий день. Тому починайте з декількох годин. Зробіть, наприклад, свій вечір вільним від інтернету та присвятіть його сім’ї чи улюбленому заняттю. З часом ви зрозумієте, що нічого цікавого не пропускаєте в мережі, проте дещо варто надолужити у реальному житті.
  • Насичене дозвілля. Коли ви проводите свій вільний час на дивані, інтернет допомагає побороти нудьгу, але це не приносить вам ніякої користі. Намагайтеся зробити своє дозвілля насиченим, щоб, по-перше, у вас не вистачало часу на зазирання у соцмережі, а, по-друге, ви отримали яскраві враження та заряд енергії. Якщо у вас не вистачає сили чи фантазії на активний відпочинок, то краще візьміть до рук книгу.
  • Замініть віртуальне реальним. Якщо ви хочете поспілкуватися з подругою, то запросіть її на прогулянку чи в кафе, а не переписуйтеся цілий день у месенджері. Якщо хочете з кимось познайомитися – згадайте про романтичні дідівські методи, а якщо бажаєте подивитися фільм – запросіть чоловіка/дружину у кіно. Вийдіть за двері будинку та зрозумійте, що реальне життя набагато цікавіше.
  • Позбувайтеся поганих звичок. Так і хочеться сфотографувати свіжоприготовлений борщ та викласти в мережу, а стрічка ваших Stories з однакових селфі перетворилася у штрих-пунктирну лінію? Подумайте, чи справді людям настільки цікаве ваше повсякденне життя. Позбудьтеся від звички знімати кожен свій крок та жити заради лайків і переглядів у соцмережах. Навіть, коли ви в захваті від приготовленої вами яєчні, залиште фото для власного архіву.

Теоретичні відомості

6 коментарів:

  1. Відповіді
    1. Інтернет - це всесвітня система взаємосполучених комп'ютерних мереж, що базуються на комплекті Інтернет-протоколів. Інтернет також називають мережею мереж.

      Видалити
  2. Чи є це насправді такою великою проблемою? Адже від інтернету також багато користі, без якою наразі важко обійтись

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Якщо ви вмієте контролювати час проведений в мережі, не зловживаєте різновидами інтернет-залежності, тоді це не є проблемою.

      Видалити
  3. Можна самостійно позбутися інтернет-залежності

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, якщо у вас не загострена стадія інтернет-адикції. Спробуйте для початку профілактику, якщо не допомогло, використайте лікування від цієї залежності

      Видалити