четвер, 21 квітня 2022 р.

Визначення інтернет-залежності

                                                  

 Інтернет-залежність – це розлад у психіці, що супроводжується великою кількістю поведінкових проблем і в загальному полягає в нездатності людини вчасно вийти з мережі, а також в постійній присутності нав’язливого бажання туди увійти. 

Психологи б’ють на сполох і порівнюють феномен інтернет-залежності не інакше як з пристрастю до алкоголю і наркотиків. Приводи для занепокоєння дійсно є. Проведені дослідження на тему інтернет-залежності показують, що при тривалому і неконтрольованому знаходженні в мережі відбуваються зміни в стані свідомості і у функціонуванні головного мозку. Поступово це призводить до втрати здатності навчатися і глибоко мислити. 

 

 

Ніколас Карр, відомий американський вчений-публіцист, експерт в області процесів управління і передачі інформації, спільно з створеною ним групою дослідників-психологів прийшов до невтішних висновків – швидке і регулярне переглядання сайтів веде до того, що мозок людини втрачає здатність до поглибленого аналітичного мислення, перетворюючи постійних користувачів мережі в імпульсивних і не здатних до інтелектуальної роботи людей

6 коментарів:

  1. в якому році з'явився інтернет?

    ВідповістиВидалити
  2. Наскільки добре вивчено явище інтернет залежності?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Хвороба ця ще не до кінця вивчена психологами, але причини залежності лежать на поверхні. Це може бути спроба компенсувати нереалізовані потреби (наприклад, завести «справжніх» друзів) або невмінням людини будувати стосунки в реальному житті, або проблеми з самооцінкою.

      Видалити
  3. Якими розладами супроводжується інтернет залежність

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вперше феномен інтернет-залежності був описаний у 1995 році лікарем І. Голдбергом, який виокремив наступні основні симптоми цього розладу: хворобливий негативний стресовий стан або дистрес; заподіюється шкода фізичному, психологічному, міжособистісному, економічному чи соціальному статусу. кіберкористувачів.

      Видалити